Ne bacajte koru od narandže, limuna, mandarina,


 kora od naranče, limuna i mandarina

Većina ljudi baca koru narandže, no uvjerit ćete se da je to velika greška. Saznajte šta se sve može napraviti s njom:

Pećnica
Nakon što ste očistili pećnicu, u njoj može ostati neugodan miris. Riješite ga se tako da na pleh stavite koru naranče i pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Ostavite pola sata. Ne samo da će pećnica svježe mirisati, nego i cijela kuhinja.

Cipele / sportska obuća
Muči vas neugodan miris cipela ili sportske obuće? Stavite u njih narančinu koru i pustite neka odstoji preko noći, čak i duže. Kora će upiti vlagu, te ostaviti svjež i ugodan miris.

Hladnjak
Jedan od najboljih načina da se riješite neugodnih mirisa iz hladnjaka je kora grejpa ili naranče. Posolite koru i stavite je u stražnji dio hladnjaka. Ostavite je dok ne postane potpuno mokra, a potom je zamijenite ako je potrebno.

Za kuhanje
Mnoge ljekovite tvari po kojima je naranča poznata nalaze se upravo u kori! Zato, ako je naranča iz organskog uzgoja, koru osušite i kasnije koristite za izradu voćnih salata, sirupa, sokova ili kolača.

Osvježivač prostora
Nakon što ste ogulili naranču, ne bacajte koru. U zimskim danima kad su radijatori upaljeni savršeno će poslužiti kao osvježivač prostora. Koru stavite na radijatore i uživajte u osvježavajućem mirisu koji će ispuniti vaš životni prostor.