Uz limun te vaniliju dom ugodno miriše



Plastične posude za hranu tijekom noći ostavite u toploj vodi pomiješanoj sa sodom bikarbonom kako bi nestao neugodan miris. Jer plastika, koliko god da je perete, u sebe prima mirise. Neugodni mirisi iz staklenki za zimnicu, primjerice krastavaca ili kompota, najbolje je odstraniti tako da staklenku napunite do četvrtine toplom vodom, a zatim u nju stavite žličicu senfa. Sva ova sredstva za čišćenje već se nalaze u domu, pa nije potrebno trošiti novac na razne kemikalije. Tako će i ujesen, kad se ljudi sve više “zatvaraju”, dom svježe mirisati.

Blatne mrlje od zaigranih ljubimaca

Mrlje od blata koje su napravili vaši kućni ljubimci nakon što su se vratili iz igre, najbolje je oprati toplom vodom pomiješanom s octom, a  zatim i deterdžentom. Mrlje od trave prije uporabe deterdženta dobro je očistiti sokom od limuna ili alkoholom.

Čak i luk može  osvježavati zrak na tavanu

Neugodni mirisi s tavana uvijek nađu put do ostatka vaše kuće. Najjednostavnije i najjeftinje ćete ih odstraniti narežete li komadiće luka, staviti ih na tanjur i ostavite na tavanu tijekom noći. Miris luka uklonit će smrad, a nakon toga će i miris luka nestati.

Hladnjak najbolje 'čisti’ vanilija

 Ako u hladnjaku ostaci hrane za koje ne znate otkad su ni kako su se našli ondje stvaraju neugodan miris, najbolje je rješenje unutrašnjost hladnjaka obrisati pamučnom krpicom  umočenom u ekstrakt vanilije. Neobični mirisi koji izlaze iz hladnjaka  bit će prošlost.

Soda bikarbona na tepihu

Tepisi vrlo lako upiju   neugodne mirise, najviše od izmeta kućnih ljubimaca. I nakon što mrlje odstranite, miris još ostane. Tad je najbolje mjesta na kojima su bile mrlje istrljati sodom bikarbonom, a nakon toga tepih  usisati.

Vunena odjeća bolje miriše uz malo votke  

Vunena odjeća vraća se u modu, ali zbog mnogo vremena koje je provela u ormaru sad ima miris ustajalosti. Polijte malo votke po tkanini. Ona ubija bakterije, a ne ostavlja nikakav miris alkohola. Nakon toga ostavite odjeću da se osuši na dobro prozračenome mjestu. Vaša nova-stara majica mirisat će kao da ste  je upravo kupili.